Heeft uw PC kuren en weet u niet precies wat er aan de hand is? Wij onderzoeken samen met u uw desktop, en sluiten uit of het probleem te maken heeft met de hardware of de software. Onder meer de harde schijf en het geheugen worden uitgebreid getest. Op basis van onze bevindingen adviseren wij u verder over een eventuele reparatie die wij samen uitvoeren.

Herinstallatie

Werkt uw desktop steeds moeizamer en staan er veel onnodige programma’s en/of bestanden op? Na verloop van tijd raakt een laptop ‘vol’ en daarom wordt vaak geadviseerd het besturingssysteem zeker eens per twee jaar opnieuw te installeren. Dit zal het gebruiksgemak van de PC zeer ten goede komen! Wij helpen u Windows of MacOS opnieuw te installeren, inclusief alle stuurprogramma’s. Indien nodig maken wij uiteraard ook een backup van uw belangrijke bestanden.

Virus verwijderen

Is uw desktop trager dan normaal, heeft u last van vreemde pop-ups/verwijzingen of krijgt u de PC helemaal niet opgestart? Dan kan het zijn dat er virussen of malware aanwezig zijn die het gebruik verstoren. Omdat sommige virussen schadelijk kunnen zijn of achter persoonlijke bestanden aanzitten, is het zaak deze zo snel mogelijk te laten verwijderen. Wij zorgen ervoor dat uw PC snel weer de oude is, zonder dat u bang hoeft te zijn om belangrijke bestanden kwijt te raken!

Verhelpen ‘Blue Screen of Death’ (BSOD)

Krijgt u een blauw scherm te zien met veel verschillende tekens? Dan heeft uw PC een zogenaamde BSOD-error. Deze kan veel verschillende oorzaken hebben, maar het houdt altijd in dat de computer een onderliggend probleem heeft. Wij zoeken samen uit waardoor dit blauwe scherm veroorzaakt wordt en zoeken een passende oplossing voor dit probleem.

Oververhitting

Wordt uw desktop erg warm? Maakt de ventilator (te) veel lawaai? Of is het zelfs zo dat uw computer spontaan uitvalt na verloop van tijd? Dan is oververhitting hoogstwaarschijnlijk het probleem. Te veel stof en/of een defecte ventilator zijn hier vaak de oorzaak van. Wij verwijderen al het stof en vervangen tevens de koelpasta op de processor en eventueel de grafische kaart. We laten dit stap voor stap zien en ook door u zelf uitvoeren. Uiteraard helpen wij u hier bij.

Geheugen uitbreiden

Is uw desktop al wat ouder en trager en heeft u moeite om bijvoorbeeld meerdere programma’s tegelijkertijd te gebruiken? Dan kan het helpen om uw PC te voorzien van meer werkgeheugen. Omdat programma’s steeds meer vragen van een computer hebben oudere modellen vaak niet voldoende werkgeheugen om aan deze eisen te voldoen.

SSD plaatsen

Naast het uitbreiden van het werkgeheugen is het plaatsen van een SSD (Solid State Drive) bij uitstek de manier om uw computer extra snelheid te geven. De meeste PC’s maken gebruik van een normale harde schijf met bewegende onderdelen. Een SSD is een flash schijf zonder bewegende onderdelen, en vele malen sneller dan een gewone harde schijf. U zult versteld staan hoe veel sneller uw computer en uw belangrijke programma’s opstarten en werken. Koop nooit een apparaat met HDD dit gaat snel irriteren qua snelheid.

Data-recovery en back-up

Is uw computer of uw externe harde schijf gecrasht en kunt u niet meer bij uw belangrijke bestanden? Via speciale hardware en software is het voor ons mogelijk om uw belangrijke bestanden te redden en over te zetten op een nieuw opslagmedium. Ook als u niet precies weet hoe u een goede back-up moet maken adviseren wij u graag over de beste mogelijkheid.

Hardware-upgrade / systeem op maat

Het grote voordeel van een desktop-PC is dat de afzonderlijke onderdelen makkelijk ge-upgrade kunnen worden. Voldoet uw PC niet meer aan uw eisen? Dan hoeft het niet gelijk nodig te zijn om een nieuwe aan te schaffen. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een nieuwe processor of nieuwe videokaart kan uw PC weer voldoen aan uw eisen. Ook als u op zoek bent naar een PC voor bijvoorbeeld foto- of videobewerking stellen wij graag een computer samen die helemaal is aangepast aan uw doelstellingen.

Stof verwijderen

Zit de kast van uw PC vol stof? Dan is het niet onverstandig om deze eens schoon te laten maken. Stof kan oververhitting of kortsluiting verzoorzaken, en dan bent u nog veel verder van huis. Bovendien krijgt een normale stofzuiger lang niet al het stof weg. Met een speciale lucht bus zorgen wij er samen voor dat al het stof uit uw PC verdwijnt.

Software-upgrades

Heeft uw PC behoefte aan een nieuw besturingssysteem (bijvoorbeeld Windows 10), nieuwe beveilingssoftware, backup-software of Office-applicaties? Wij doen dit graag met u, zodat u niet hoeft te puzzelen en piekeren of het wel goed gaat.

Bovenstaande is slechts een kleine indicatie van de reparaties die wij uitvoeren. Heeft u een specifieke vraag of een bijzonder probleem neem dan gerust contact op. De kans is groot dat wij u kunnen helpen!

Waarom kiest u voor PC Begeleiding?

Bij ons maakt u gebruik van een unieke snelle service. Wij proberen samen met u de reparatie van uw laptop of computer op werkdagen altijd binnen 24 uur af te ronden. Want wij begrijpen dat uw laptop of computer onmisbaar is! Dat is pas service!

  • Reparatie binnen 24 uur!
  • Gecertificeerde Medewerkers
  • Beste prijs kwaliteit verhouding
  • Altijd een eerlijk en persoonlijk advies

Of wij bellen u

    Contact Info

    Molenpark 10 9244LV Smilde

    Web: pcbegeleiding.nl